EDIT THE WEBSITE

Att bearbeta Spelsajtens innehåll har egentligen inte varit några problem då jag hade en klar målbild från början med vad jag ville uppnå och då går allt så mycket lättare. Det var tex skillnad när jag försökte använda min första blogg som innehöll inlägg om mitt privatliv till att marknadsföra olika spelbolag. Det gick inte alls ihop sig.

affiliateguiden här på ”Bli Affiliate” så kan man läsa att det är viktigt att domännamnet är relevant för sidan. På samma sätt som jag valt domännamnet ”Spelsajten” så har jag också valt att använda rubriker i mina inlägg som handlar om sport, spel, poker eller kasino osv. Detta gör ofta att besökaren stannar på sidan då den känns pålitlig i föhållande till vad man sökt efter i tex Google. Enda undantaget i mitt fall som jag kan komma på är om en internetanvändare sökt efter spel som tex Nintendo, Xbox och Playstation och trott att spelsajten handlat om dessa begrepp. I de fallen så har besökaren lämnat sidan rätt så omgående då innehållet på Spelsajten inte varit relevant för det som de letat efter.

Spelsajten har i dagsläget en avvisningfrekvens på ca 50 %, det vill säga varannan besökare stannar kvar på sidan. Det kan givetvis förbättras, men jag försöker att skriva mina inlägg så seriöst som möjligt och att hålla mig till mina kategorier och framför allt min slogan ”Spelsajten tipsar om heta erbjudanden”.

Jag försöker också alltid tänka på när jag skriver mina inlägg att rubrikens innehåll ska återkomma flera gånger i texten. Jag brukar precisera mina inlägg och använder mig av relativt korta rubriker. Jag brukar försöka fundera ut innan jag skriver mitt inlägg på vilket sökord som jag vill att inlägget ska synas på hos sökmotorerna.

Läs mer om hur jag lyckades öka antalet besökare