BACKGROUND

När jag skulle skaffa mig en egen webbplats för att bedriva min affiliateverksamhet utifrån, gjorde jag ett grundligt misstag. Efter en hel del letande på webben så beslöt jag mig för en gratis webbsida hos wordpress. Jag valde också ett namn på min sida som jag senare skulle komma att ändra. Jag döpte min sida till rickydollar.wordpress.com baserat efter den gamla bloggen som jag hade vilket egentligen inte säger någonting om hemsidans innehåll.

Efter en tids bloggande så insåg jag hur smidigt wordpress var att använda men också vilka begränsningar gratisvarianten hade. Jag som affiliate till spelbolagen kunde inte installera de plugin som jag behövde och begränsningen gjorde att jag tog belsutet att köpa mig en plats hos Loopia. Jag köpte mig domännamnet Spelsajten.nu som också säger ofantligt mycket mer än vad rickydollar.wordpress.com gjorde. Det här var ett viktigt steg för att jag skulle kunna nå mina mål. För endast 99 kr om året för domännamnet och ett köpt utrymme hos loopia där jag betalade några 100 kr i kvartalet hade jag nu möjligheten att nå mitt mål om en passiv inkomst på ett helt annat sätt.

Jag ville dock inte förlora den information som jag skrivit hittills. Jag gjorde en googlesökning på ”flytta domän” och fick all hjälp jag behövde.

Läs mer om hur jag byggde en strukturerad och optimerad hemsida.